Agneta Lagercrantz – reporter, författare, föreläsare

Efter nästan 40 år på Svenska Dagbladet är jag – Agneta Lagercrantz – numera min egen och gör intervjuer, bloggar, håller föredrag och skriver böcker. Senast ”70 skäl till självmedkänsla. Om värme, vänlighet och att vilja sig själv väl”, en uppföljare till ”Självmedkänsla – hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra” (bägge på Natur & Kultur).  Var och när jag närmast håller föredrag uppdaterar jag kontinuerligt i kolumnen till höger här intill.

Och vem är jag, då? Som journalist och SvD-medarbetare har jag under nästan hela mitt yrkesliv skrivit om livsfrågor, allt från psykologi och andlighet till ledarskap och organisationsutveckling. Jag började på Svenska Dagbladet 1979 och tillhörde redaktioner som SöndagsMorgon, Näringsliv och Idagsidan.

Självmedkänsla och 70 skäl till självmedkänsla är min sjätte respektive sjunde bok. Det är dessa jag utgår från när jag håller föredrag om den senaste hjärnforskningen i både medkänsla, empati och självmedkänsla (bara att höra av sig till mig direkt om du vill boka, eller gå via förmedlingen Kvinnliga Talare). För övrigt tar jag uppdrag som skribent och samtalsledare och håller igång min hemsida. Här vill jag spegla nyheter inom i första hand ämnena självmedkänsla och medkänsla, men publicerar också artiklar jag skriver för Svenska Dagbladet och Modern Psykologi.

Privat är jag en person som nästan ständigt är i rörelse. Lyckas ändå med att prioritera en stunds meditation varje dag. Det gör det mest lustfyllda ännu mer lustfyllt, som natur, kultur och kreativitet: Jag älskar att vara på sjön. Älskar skidåkning. Bio och teater.  Älskar att sjunga. Skriva. Och så det allra käraste: Min vuxna dotter som är gift och nu har två barn.
Agneta Lagercrantz

Tidigare böcker:

2000. pocket W&W
2000, ”Hjärtans hjärna” i pocket W&W
Hjärtans hjärna
1999, Wahlström & Widstrand
Strandkantsrim
2005, ”Strandkantsrim”, Warne förlag
Att gå
2007, ”Att gå till sig själv”, Cordia förlag
Returbiljetter
1983, ”Returbiljetter”. Dagsvers, Trevi
Sa du gula
2009, Wahlström & Widstrand

3 reaktioner på ”Agneta Lagercrantz – reporter, författare, föreläsare”

  1. Jag vill gärna få information (kurs) på självmedkänsla å själv kritik. Tack

  2. Jag lyssnar på boken 70 skäl… skulle sååå gärna vilja köpa den- men slut överallt. Ngr tips var jag kan få tag på den? Anette

  3. Hej Anette, ursäkta ett så sent svar! Jag har haft problem med hemsidan och hittar din kommentar just nu. Den inlästa boken (av mig) är min första, Självmedkänsla. Hur du kan förbättra din relation med dig själv och andra – och den finns fortfarande att köpa som fysiskt ex. Den andra, 70 skäl, är slut och är heller inte inläst (om du inte har fått den audio-bok på bibliotek). Hoppas detta är till någon hjälp, om du behöver den! Vänliga hälsningar/Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Självmedkänsla, medkänsla och mindfulness