Bästa sättet att må bra

Tack för det gångna året med Självmedkänsla! Vänlighet mot sig själv har kommit för att stanna. Och vet ni? Att öva på litet inre förståelse är det bästa vi kan göra. Ingen enskild faktor har så starka samband med psykiskt välmående som att acceptera vem man är – i grunden. Ändå är många sämst på att stötta sig själva i motgångar och inse att det är mänskligt att inte vara perfekt.
Självmedkänsla
Självmedkänsla!

Men nu händer det mycket! Under 2015 kom de första intensivkurserna i Mindful Self-compassion till Sverige, min bok tog slut på lagret och trycktes om för tredje gången, begreppet självmedkänsla nämns allt oftare i media. ”Självmedkänsla har kommit för att stanna”, sa en av Mindful Self-compassion-kursens grundare, Christopher Germer, när han avslutade sin första intensivvecka i Sverige i oktober.

Så nu ser jag fram emot nästa år, då föredraget ”Sluta hacka på dig själv” med mig och pianisten Peder Hoffman går i repris och en serie samtalskvällar som introduktion till självmedkänsla får premiär. Och för dig som är intresserad av att bli lärare i Mindful Self-compassion, ges den internationella teacher training (steg 2) på Fårö i början av juni. Du kan läsa om kursledningen här. Jag har nu intervjuat alla världsnamn inom självmedkänsla!

agneta-lagercrantz en sida som förklarar begreppet självmedkänsla, berättar om pionjärerna i USA och vilka som ger kurser och utbildningar i Sverige. Jag har också en sida med länkar till de viktigaste engelskspråkiga hemsidorna.

Under det gångna året hade jag så många fina kontakter med åhörare, läsare, internationella och svenska lärare och beställare. Responsen betyder mer än ni kan ana för mitt eget skrivande och föredragshållande. Stort TACK till alla!

Nu vill jag önska ett gott nytt år med hopp om att du får ha hälsan, må bra och känna dig tillfreds med livet. Man kommer en bra bit på vägen med självmedkänsla. Så kom ihåg:

Var alltid vänlig mot dig själv!

agneta-lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *