Malou’s frågor om Självmedkänsla

I dag var jag en av gästerna hos Malou Efter tio. Och passade på att säga GRATTIS till Lukas Bonniers Stora Journalistpris (såååå välförtjänt).

Vill du se klippet som handlar om min bok Självmedkänsla? Klicka här!

Maloubild

En reaktion på ”Malou’s frågor om Självmedkänsla”

 1. Hej Agneta,
  Jag råkade se din intervju med Malou von Sivers om din bok om självmedkänsla. Jätte spännande! Det hänger ihop med min fråga till dig.
  Vi hade för snart 15 år sedan en dialog med dig kring personlig utveckling
  och ledarutveckling som du sedan skrev om på SvD.
  Vi är fortfarande verksamma inom organisationer med olika utvecklingsinsatser. Jag arbetar nu med grupphandling för t ex chefer, rektorer, ledningsgrupper mm..Det är en metod som jag brinner för därför att det skapar nödvändigt andrum, tid för reflektion och analys, utvidgning av perspektiv samt förslag på lösningar till utmaningar. Under handledningen är deltagarna aktiva att skapa en handledningsprocess som följer en viss struktur med mig som facilitator. Deltagarna hjälper varandra med både sak- och känslomässiga frågor som oftast handlar om den egna sårbarheten, rädslan att göra fel, konfrontation med de egna etiska värderingar mm..

  Jag skulle vilja att fler organisationer upptäcker värdet med grupphandledning som ett sätt att tömma den tysta kunskapen som finns hos deltagarna istället för att hela tiden investera i nya kurser som kommer få till gagn. Det är inte gruppterapi. Det är ett sätt att kommunicera, dela med sig, få bekräftelse, få stöd, få feedback, lära sig nytt, utveckla både personligt och professionellt, ifrågasätta invanda mönster, få råd, påverka, lösa och bättre hantera utmaningar. Framför all det är ett sätt att må bättre och att bli mindre kritiskt mot sig själv.
  Är du bekant med grupphandledning? Om inte, skulle du vilja veta mer?
  Vem skulle du rekommendera att jag ta kontakt med? Vilken journalist skulle vara intresserad av det?
  Hoppas att jag är inte för påträngande!
  Med vänlig hälsning,
  Rocky

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *