Frisk rabarberglass

I år hittade jag förra årets rabarber i frysen. Och samtidigt stod den nya i landet och krävde av mig att bli skördad! Eftersom min dotter och hennes sambo lämnat en sprillans ny glassmaskin i frysen på landet blev det både glass och sorbet.

Fjolårsskörden fick skapa årets nykomling på rabarberrepertoaren. Mängden är anpassad för glassmaskin på cirka 1,5 liters skål.

 

Glass

  • 400 g rabarber
  • Sockerlag på 1 dl vatten och 1,5 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Koka sockerlagen tills den känns simmig. Det går fort. Lägg i rabarbern och koka den helt kort, bara den blir finfördelad och kan mixas. Låt krämen svalna.

Mixa blandningen och vispa ihop med äggulor och grädde. Jag gillar den rena smaken av rabarber och tillsätter varken vanilj eller kanel.

Frys smeten i en glassmaskin. Glassen blev frisk och jättegod!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *